Hulp bibliotheek bij de belastingaangifte. Foto: PR
Hulp bibliotheek bij de belastingaangifte. Foto: PR

Bibliotheek helpt bij digitale belastingaangifte

MONTFERLAND - Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte, kunnen terecht bij de Bibliotheek Montferland. Samen met specialisten biedt de Bibliotheek een belastinghulp aan ter ondersteuning bij de digitale aangifte.

Van 5 maart tot en met 24 april kan men op maandag in Bibliotheek Didam terecht tussen 9.00 en 12.00 uur. In Bibliotheek 's-Heerenberg is de belastinghulp op dinsdag van 13.30 tot 17.00 uur. De vergoeding voor de vrijwilliger is een vrijwillige bijdrage. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte op de maandagochtend en dinsdagmiddag en het gebruik van de computers is voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. Voor het invullen van de belastingaangifte zijn natuurlijk gegevens nodig, zoals DigiD en jaaropgave. Wat men verder nodig heeft, staat op de website van de bieb: www.bibliotheekmontferland.nl.

Deze dienstverlening vindt plaats in het kader van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en Belastingdienst in 2016 sloten. Bijna alle achthonderd vestigingen van bibliotheken in Nederland geven gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Daarnaast organiseren bibliotheken gratis cursussen over dit onderwerp.


Meer berichten