Daphne Ankersmit en Jeroen Sanders, de organisatoren van het Reünie Voetbaltoernooi. Foto: John van der Kamp
Daphne Ankersmit en Jeroen Sanders, de organisatoren van het Reünie Voetbaltoernooi. Foto: John van der Kamp

Reünie Voetbaltoernooi DZC'68, speciaal voor oud-leden

Jubileumdag op zaterdag 19 mei staat bol van activiteiten

Door John van der Kamp

DOETINCHEM – Dit jaar bestaat DZC'68 vijftig jaar. Bij de Doetinchemse zaterdagclub staan voor het gehele jaar jubileumactiviteiten op het programma. Zaterdag is een groep van veertig trouwe leden en vrijwilligers van deze club te zien tijdens de bonte carnavalsoptocht door Doetinchem. Maar het hoogtepunt van het vijftigjarig jubileum is op zaterdag 19 mei, wanneer er allerlei activiteiten plaatsvinden op Sportpark Zuid.

Voor de huidige leden en oud-leden in de leeftijdscategorie 35 tot 90 jaar wordt op deze dag een Reünie Voetbaltoernooi georganiseerd. De dag wordt afgesloten met een Jubileumfeestavond, waar klokslag middernacht, dan is het zondag 20 mei, de mijlpaal 50 Jaar DZC'68 gevierd wordt.
Daphne Ankersmit stuurt de werkgroep van Reünie Voetbaltoernooi aan en wordt ondersteund door Jeroen Sanders, Rick Elferink en Hans van de Sterren. Deze werkgroep is op zoek naar oud-leden van DZC en doet een oproep. "Het Reünie Voetbaltoernooi is niet alleen voor onze huidige leden en vrijwilligers, maar wordt speciaal georganiseerd voor onze oud-leden om deze weer in contact te brengen met de club waar zij in het verleden voor gevoetbald hebben", laat de 45-jarige Daphne Ankersmit weten, die met het DZC-virus besmet is geraakt via haar zoon Fabian, die inmiddels dertien jaar bij DZC voetbalt.
Het voetbaltoernooi begint om 12.00 uur met een gezamenlijke lunch voor iedereen die zich heeft aangemeld en vanaf 13.00 uur worden de eerste wedstrijden gespeeld. "Het toernooi wordt op halve veldjes gespeeld, zeven tegen zeven, met de regels van het 35-plusvoetbal en het Walking Football. Indien we een golf van inschrijvingen krijgen, gaan we veldjes nog kleiner maken, want we willen alle wedstrijden op het nieuwe kunstgrasveld plannen. Gezellig en overzichtelijk bij elkaar", aldus Jeroen Sanders, die vooral hoopt op inschrijvingen van voormalig DZC-leden, die de voetbalschoenen weer willen gaan aantrekken. "Momenteel hebben we bij DZC 35- en 45-plusteams en één keer per maand is een groep hier actief met Walking Football. Deze tak binnen onze vereniging kan nieuwe aanwas zeker gebruiken", vult Sanders aan.
Aansluitend is er een jubileumreceptie, die om 16.00 uur begint. "Ook de voetballers die zich voor het reünietoernooi gaan inschrijven zijn van harte welkom. Het zal deze dag een gezellige boel worden, waar je jouw oude voetbalmaatjes weer kunt ontmoeten. We hopen op zoveel mogelijk deelnemers en roepen iedereen op, mocht je nog oud-leden kennen, laat weten dat er een reünietoernooi is, speciaal ook voor oud-leden, hoe oud dan ook, als je maar minimaal 35 jaar oud bent", vertelt Ankersmit, die ook als kantine-medewerkster op Sportpark Zuid actief is.

'Het zal een gezellige boel worden, waar je je oude voetbalmaatjes weer kunt ontmoeten'

Leden en oud-leden, die op 19 mei 35 jaar of ouder zijn, kunnen zich voor dit toernooi aanmelden. Hiervoor is een speciaal e-mailadres aangemaakt: reunietoernooi@dzc68.nl. Bij de inschrijving ontvangt men informatie over het toernooi. "We willen natuurlijk zoveel mogelijk deelnemers, dus mocht je nog oud-leden kennen, breng ze hiervan op de hoogte en zorg dat ze zich melden", roept Ankersmit op; zij is het aanspreekpunt bij DZC voor het Reünie-toernooi op zaterdag 19 mei.
Voor een compleet overzicht van alle jubileumactiviteiten: www.feestmeemetdzc.nl.

Meer berichten