De heren van de supportersvereniging en de jubilarissen. Foto: Marlous Velthausz
De heren van de supportersvereniging en de jubilarissen. Foto: Marlous Velthausz

'Mannie' zeventig jaar lid MvR

's-HEERENBERG – Voetbalvereniging MvR opende afgelopen zondag het nieuwe jaar met het traditionele boerenkooltoernooi. Seniorenleden en A-junioren werden in diverse teams gedeeld en speelden een onderling toernooi. Na ruim anderhalf uur in de fikse kou te hebben gespeeld werd uiteindelijk de finalewedstrijd afgesloten en kon men de kleedkamers in voor een warme douche. Hierna werden alle leden en vrijwilligers ontvangen in de kantine en kon men genieten van boerenkool met rookworst.

Door Marlous Velthausz

Voetbalvereniging MvR is een sterk groeiende vereniging met maar liefst 630 leden. De jeugdafdeling wordt groter en het afgelopen jaar meldden zich ook steeds meer dames aan. Er is zelfs al een recreantendamesteam. De diversiteit aan mannen en vrouwen, van jong tot oud en van speler tot vrijwilliger, maakt voetbalvereniging MvR tot een veelzijdige club.

Vrijwilliger
Het was ook niet voor niets dat de supportersvereniging gehuldigd werd als de vrijwilliger van het jaar. Voorzitter Jos Marissink vertelde in zijn toespraak dat het wel eens voorkwam dat er een duo werd benoemd, maar nu voor het eerst een hele groep van mensen. Deze vaste MvR-mannengroep vergaren op allerlei manieren geld voor MvR. Ook hebben ze er voor gezorgd dat de keepers de beschikking hebben over een prachtig nieuw doel en ze hebben een flinke duit in het zakje gedaan bij de inrichting van de kantine en het jeugdhonk. Wilfried Kaak en Johnny Keurentjes namen de felicitaties en de versierselen namens de supportersclub in ontvangst.

Jubilarissen
MvR heeft door de jaren heen al veel jubilarissen gekend van 25 jaar tot zelfs een halve eeuw lid van de vereniging. Maar dit jaar wordt de kroon gespannen door Manfred Mulder die maar liefst zeventig jaar lid is van de vereniging.
Op zevenjarige leeftijd kwam Manfred als klein mannetje naar MvR om te gaan voetballen en schopte het zelfs tot in het eerste elftal van de geel-zwarten. Na zijn voetbalcarrière is hij nog enkele jaren leider geweest en daarna ging Manfred, in plaats van aan de bar zitten, zich inzetten achter de bar. Hij is nog steeds 'de barman' van MvR en iedereen wil graag een getapt biertje van 'Mannie' drinken.
Volgens zijn familie heeft zijn vrouw Beppie vaak te kennen gegeven om de soep zondags maar naar MvR te brengen in plaats van deze de hele dag op het vuur te laten staan.
Ook werden er nog vier heren gehuldigd in verband met hun vijftigjarig lidmaatschap van de vereniging: Sjaak Böhmer, Hans Esselink, Hans Kloosterboer en John Damen. Allen zijn ze nog steeds nauw betrokken bij MvR en zijn ze fanatieke volgers van het eerste elftal. Actief bij de supportersvereniging, bij de klusploeg of nog voetballend bij de recreanten. Alle jubilarissen werden bedankt voor hun jarenlange inzet bij de vereniging en ontvingen hiervoor een jubileumspeldje en een bos bloemen.

Meer berichten