Winnaar Joop Kleinpenning (r) en Willy Gieling (midden) na de finale. Foto: PR
Winnaar Joop Kleinpenning (r) en Willy Gieling (midden) na de finale. Foto: PR

Joop Kleinpenning wint Toon Brandts trofee

DIDAM - Vrijdag 29 december werd de finale gespeeld om het clubkampioenschap 2017 van biljartclub De Harmonie in Didam. De beide finalisten Willy Gieling en Joop Kleinpenning bestreden elkaar om de titel in het bandstoten en libre.

Het bandstoten werd door Kleinpenning gewonnen met slechts één carambole verschil. De laatste beslissende libre-partij wist Kleinpenning op zeer overtuigende wijze naar zijn hand te zetten en hij kroonde zich met de eervolle titel Kampioen 2017.

Dit was de eerste keer dat de 85-jarige Kleinpenning de begeerde Toon Brandts trofee in ontvangst kon nemen. Vereerd vermeldde de winnaar dat hij in zijn jonge jaren het biljarten had geleerd in het café van zijn ouders in Zeddam. Het café was destijds gelegen aan de trambaan Emmerich-Zutphen. De toenmalige huisarts dokter Kok die in zijn tijd Nederlands kampioen driebanden was¸ kwam regelmatig een 'partijtje stoten' bij de Kleinpennings. Joop heeft de kunst van het spel met de ivoren ballen blijkbaar goed afgekeken van Kok. Na afloop waren er ook nog bloemen en oliebollen voor de trotse winnaar.

Meer berichten