Een scène uit Victoria and Abdul. Foto: PR
Een scène uit Victoria and Abdul. Foto: PR

Victoria & Abdul op 12 december te zien in Filmhuis Barghse Huus

's-HEERENBERG - Dinsdag 12 december draait om 13.30 en 20.00 uur in Filmhuis Barghse Huus de film Victoria & Abdul, het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria en Abdul Karim, een jonge klerk uit India.

Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen hen beiden. Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt, wordt de band tussen de twee hechter. De mensen om hen heen proberen allen deze band te verbreken. Hun vriendschap wordt echter steeds sterker en de koningin gaat de wereld met andere ogen bekijken. Gebaseerd op het boek Victoria & Abdul: The True Story of the Queen's Closest Confidant van Shrabani Basu.

Kaarten voor de film zijn te bestellen op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur via tel. 0316- 22 35 20, www.iedereenwelcom.nl. Entree 6,50 euro. Aanvang 13.30 uur (zonder pauze) en 20.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten