Liefde krijgt een tweede kans in Hampstead. Foto: PR
Liefde krijgt een tweede kans in Hampstead. Foto: PR

Hampstead en Habemus Papam in Filmhuis Didam

DIDAM - In Filmhuis Didam draait vrijdag 8 december om 20.00 uur de film Hampstead. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat op charmante en grappige wijze zien dat liefde kan ontstaan op de meest onverwachte plekken. En bewijst voor eens en altijd dat leeftijd geen barrière hoeft te zijn voor een tweede kans.

De Amerikaanse weduwe Emily Walters woont aan de rand van Hampstead Heath, een groot park in Londen. Na de dood van haar man lukt het maar niet om haar leven op te pakken, ondanks de hulp van haar zoon Philip. Haar leven krijgt een verrassende wending wanneer ze Donald ontmoet, een man die in het park Hampstead Heath woont. Terwijl ze hem helpt in zijn strijd tegen de projectontwikkelaars die hem het park uit willen werken, maakt haar verdriet langzaam weer plaats voor liefde.

Op maandag 11 december om 20.00 uur wordt op speciaal verzoek de film Habemus Papam herhaald. Habemus Papam ofwel 'We hebben een Paus', de woorden waarmee bekend wordt gemaakt dat het conclaaf een nieuwe Paus heeft gekozen, begint met de dood van de Paus en het conclaaf dat zijn opvolger kiest. Eenmaal gekozen raakt de nieuwe Paus in een diepe persoonlijke crisis, vanwege de vele verantwoordelijkheden die hem boven het hoofd hangen. Overal ter wereld wacht men in spanning op de officiële bekendmaking van de Paus, maar deze durft zich niet te laten zien. Op het Vaticaan zit men met de handen in het haar. Ze schakelen de hulp in van een psychoanalyticus. Deze komt niet veel verder. Wanneer de Paus vervolgens de benen neemt, blijven de Kardinalen, de verbijsterde psychoanalyticus en een wanhopige pr-functionaris 'gevangen' achter in het Vaticaan.

Op dinsdag 12 december om 14.00 uur draait tijdens de matineevoorstelling Hamstead nogmaals.
Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. De entreeprijs is 7 euro, 'Vriend Van' betaalt 5 euro, kinderfilm 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

reageer als eerste
Meer berichten