De hal van de gemoderniseerde revalidatieafdeling ademt bewegen. Foto: PR
De hal van de gemoderniseerde revalidatieafdeling ademt bewegen. Foto: PR

Open dag gemoderniseerde revalidatieafdeling Antonia

TERBORG - De compleet vernieuwde revalidatieafdeling op de vijfde verdieping van Azora verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia heeft een prachtig uitzicht over Terborg. En niet alleen het uitzicht maar ook het interieur dat aanzet tot bewegen en de sfeervol ingerichte kamers zijn de moeite waard om een kijkje te komen nemen. Dat kan bijvoorbeeld als Revalidatieafdeling Wijde Blick van Antonia op 28 november haar deuren van 15.30 tot 18.00 uur open zet voor belangstellenden.

Alles is afgestemd op rolstoelgebruik om de maximaal veertien revalidatie-cliënten zo veel mogelijk eigen regie te laten houden. Verzorging, verpleging en therapeuten leren de cliënten de tips en trucs om in het dagelijks leven op een zo comfortabel en gemakkelijk mogelijke manier om te gaan met hun beperking. Bij opname wordt een streefdatum bepaald waar samen naartoe gewerkt wordt met therapeuten en verpleegkundigen.

Regie
Al heel wat jaren is locatiemanager Wilma Ratering met haar teams bezig om de vertaalslag te maken van 'zorgen voor' naar 'zorgen dat'. "Alles is erop gericht om cliënten zoveel mogelijk zelf te laten doen. Belangrijk daarbij is ook dat cliënten zelf de regie houden. Zij bepalen hoe en wanneer ze geholpen willen worden zelf. De dag indelen en afspraken voor therapie maken is onderdeel hiervan. Wanneer wil ik opstaan, wanneer vind ik therapie prettiger, wanneer krijg ik graag bezoek? Cliënten stemmen dit zelf af, wat veel ruimte voor privacy en eigen behoeftes geeft en de zelfredzaamheid vergroot."

Sporten
Op elk moment van de dag kunnen cliënten ook zonder fysiotherapeut sporten in de uitnodigende sportlounge die niet te missen is als men uit de lift stapt. Met tv of onder genot van het uitzicht is sporten op een van de fietsen, aan het wandrek, de barre met spiegel of op de vloer waar figuren aangebracht zijn voor grondoefeningen nog leuker en uitdagender. Uitnodigen tot bewegen is dan ook de gedachte achter de enorme foto's aan de muur van natuur en sporters.

Op weg naar de eigen kamer lijkt de vloer in de gang op een heuse atletiekbaan. De kamers zijn afgestemd op gebruik met rolstoelen maar niet van alle gemakken voorzien omdat die er thuis ook niet zijn. In de eenpersoonskamers kunnen cliënten indien ze kunnen in hun eigen tempo en op hun eigen manier douchen, aankleden en het eigen ontbijt maken.

Samen sterk
De medewerkers van de afdeling zijn nauw betrokken geweest bij de inrichting, zodat het zowel voor het interieur-verzorgende, het verzorgende en verplegende personeel als mede de behandelaars een prettige en effectieve ruimte is om te werken.

Iedereen die nieuwsgierig is naar vernieuwde revalidatieafdeling is dinsdag 28 november tussen 15.30 tot 18.00 uur van harte welkom. Verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia is gevestigd aan Industrieweg 115 in Terborg. Voor meer info kan men terecht op tel. 0315 - 33 81 11 of mailen dan wel kijken op de website van Azora.


info-antonia@azora.nl
www.azora.nl

Meer berichten