Kilder trainer Marcel Lucassen langs de lijn op Sportpark De Pol. Foto: John van der Kamp.
Kilder trainer Marcel Lucassen langs de lijn op Sportpark De Pol. Foto: John van der Kamp.

Lucassen hoopt na twee nederlagen goede voorbereiding vervolg te geven

Kilder-trainer verwacht zwaar duel met Doetinchem

Door John van der Kamp

KILDER – In de vierde klasse D van het amateurvoetbal staat zondag de derby tussen sv Kilder en titelkandidaat vv Doetinchem op het programma. Na een goede start in Giesbeek tegen GSV`38 (winst 3-2), pakte de ploeg van Kilder-trainer Marcel Lucassen geen punten meer. Thuis werd van HC`03 verloren, afgelopen zondag werd in Pannerden met 2-0 verloren. Een wedstrijd die volgens Lucassen nooit gespeeld had mogen worden, omdat de conditie van het veld ver beneden peil was.

"Door het slechte weer vorige week heeft men het hoofdveld van RKPSC niet kunnen maaien. De ondergrond was te zacht, er mochten geen machines op het veld en het gras stond bijna tot aan je enkels. Ook de nieuw aangelegde drainage heeft het veld ongelijk gemaakt, door de weggezakte sleuven. Voetbal over de grasmat was niet mogelijk", verzucht Marcel Lucassen, die door een verdedigingsfout op achterstand kwam. "We namen de bal aan in plaats weg te werken, de bal werd op hun spits gespeeld, die onze verdediging uitkapte en binnenschoot." Kilder kwam in de tweede helft nog wel sterk terug, maar het zat het team van Marcel Lucassen niet mee. "Na rust hebben we nog de onderkant lat geraakt en gingen een paar ballen voorlangs. Tien minuten voor tijd kwam viel de tweede treffer voor RKPSC en was het gedaan."
Marcel Lucassen heeft de start van de competitie van Kilder goed kunnen voorbereiden. Door werkverplichtingen kon hij het seizoen als trainer van PAX niet afmaken. In het tweede deel van het afgelopen seizoen heeft hij, nadat duidelijk was dat hij vanaf dit seizoen op de trainersstoel in Kilder zou zitten, menig wedstrijdje van het eerste elftal, maar ook bij de jeugd kunnen bekijken. "Ik heb zo mijn eigen selectie ruim van tevoren kunnen samenstellen. Ik heb een goede mix, met ook jeugd. Mijn voorganger Huub van Laarschot had jeugdspeler Stijn van Uum al laten debuteren en ook is Ids Elshof er weer bij, hij is weer terug na zijn uitstapje naar DZC`68." Een tegenslag voor Kilder is de afwezigheid van Robin Hietkamp. "Robin Hietkamp is voorlopig uit de running, hij wordt binnenkort geopereerd, die zijn we een jaar kwijt."
Kilder heeft geen eenvoudige competitiestart voorgeschoteld gekregen. "We hebben best wel een zwaar programma. Eerst Giesbeek, dan HC en Pannerden en nu Doetinchem. Na een wedstrijdje of vijf, zes weten we waar we staan, na de wedstrijden tegen SDZZ en Terborg", voorspelt Lucassen, die weet dat Doetinchem een zware tegenstander is. "We kennen Willem Stollé en we weten waar we met hem rekening moeten houden."
Maar Kilder heeft Robert Leenders, die tijdens de Achterhoek Cup wedstrijd tegen Dierensche Boys drie van de zes doelpunten voor zijn rekening nam. "Hij heeft een fantastisch schot, hij scoorde uit twee vrije trappen en vanaf de stip in die wedstrijd."

Onder leiding van voorzitter Theo Kock heeft een grote groep vrijwilligers afgelopen zomer Sportpark De Pol flink onder handen genomen. De kleedruimtes zien er weer als nieuw uit en ook de kantine is ruimer opgesteld en heeft een nieuwe strakke vloer. "De club is goed bezig, de selectie is in een nieuw trainingstenue gestoken en ook de trainingsmaterialen zijn vernieuwd. Een goed signaal aan de groep", laat Marcel Lucassen weten, die ook wekelijks in contact staat met de veldbeheerder. "Liefst op vrijdag het veld maaien, ik wil een vlak veld om ons spel zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen. Met mijn centrale verdedigers Myron Peters en Kars Geurts hebben we als doel gesteld dit seizoen minder doelpunten tegen te krijgen", sluit Marcel Lucassen af.
Op sportpark De Pol klinkt om 14.30 uur het beginsignaal van scheidsrechter Evert Dannenberg voor deze derby.

reageer als eerste
Meer berichten