Baancommissaris Willy Gunsing en burgemeester Peter de Baat (r). Foto: Marlous Velthausz
Baancommissaris Willy Gunsing en burgemeester Peter de Baat (r). Foto: Marlous Velthausz

Nieuwe schietbanen bij jubilerende vereniging

's-HEERENBERG - Met een welgemikt schot en onder grote belangstelling van leden en genodigden opende burgemeester Peter de Baat zondagmiddag 8 oktober officieel de nieuwe schietbanen van Sociëteit de Vriendschap. Ook feliciteerde de burgemeester de vereniging met het eerste lustrum van hun eigen clubgebouw. Bovendien werden op deze feestelijke dag de drie recent gerestaureerde historische vaandels tentoongesteld.

Door Marlous Velthausz

Sociëteit de Vriendschap heeft jarenlang geen vast onderkomen gehad. Om de zoveel jaar moesten ze weer verkassen van café naar een zalencentrum of omgekeerd. Dit was al vanaf 24 maart 1945 zo, toen het verenigingsgebouw van Sociëteit de Vriendschap op de Bleek in 's-Heerenberg vernietigd werd door een WOII-bom. Zevenenzestig jaar lang was zij verstoken van een eigen onderkomen, totdat de vereniging in oktober 2012 de intrek kon nemen in de oude kantine van vv MvR. In de afgelopen vijf jaar hebben vrijwilligers dit gebouw omgevormd tot een eigen clubhuis en is het leden aantal van 80 naar 180 leden opgelopen. Steeds meer jongeren weten dan ook de weg te vinden naar deze vereniging.

Vereniging Sociëteit de Vriendschap is super trots op de zes nieuwe automatisch baantransport schietbanen, die voorzien zijn van een kogelwerend doek. Iedere derde woensdag van de maand komen leden en introducés in het clubgebouw bijeen voor de maandelijkse schiet- en spelavond. Iedere vrijdag is er vanaf 17.00 uur een inloop waar iedereen van harte welkom is om kennis te maken met de Sociëteit en onder het genot van een hapje en een drankje kun je schieten, darten of gezellig kletsen aan de bar.
Een extra feestelijk tintje kreeg het jubileumfeest met een serenade van de 's-Heerenbergse dweilorkesten. Van bijna ieder orkest waren een paar muzikanten opgetrommeld om met een gemixte samenstelling acte de présence te geven, hetgeen zeer gewaardeerd werd door de vereniging. Tevens werd Piet Driesen zondagmiddag benoemd tot erelid van de vereniging wegens bijzondere verdienstelijkheid voor de vereniging. Met name zijn rol binnen het bestuur en zijn tomeloze inzet bij de organisatie en uitvoering van tal van activiteiten.
Vereniging Sociëteit de Vriendschap kan terugkijken op een geslaagd jubileumfeest en richt zich alweer op de volgende activiteiten. "Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat we een eigen clubhuis hebben en willen daarom ook graag met andere verenigingen en instellingen samenwerken", aldus voorzitter Guido Seegers. Zo wordt er vrijdag 13 oktober van 16.00 tot 18.00 uur in samenwerking met Welcom en de Protestantse Gemeente een High Tea in het clubhuis georganiseerd. Zondagmiddag 15 oktober is er om 12.30 uur de Autopuzzelrit en zaterdagavond 28 oktober is er een Halloween spooktocht.

reageer als eerste
Meer berichten