De oude hoogspanningsmasten worden gedemonteerd. Foto: Burry van den Brink
De oude hoogspanningsmasten worden gedemonteerd. Foto: Burry van den Brink

Oude vertrouwde masten weg

DOETINCHEM/REGIO - Afgelopen zomer is de nieuwe hoogspanningsverbinding in gebruik genomen vanaf het hoogspanningsstation in Doetinchem tot aan het verdeelstation in Ulft. Tegelijkertijd is de vertrouwde lijn door Doetinchem, langs Vethuizen naar Ulft van het elektriciteitsnet afgehaald. De afgelopen weken zijn de tijdelijke verbindingen bij het Waalse Water en in Etten verwijderd.

Nu haalt Dusseldorp de 150 kV-verbinding, die onder meer door De Huet en Wijnbergen loopt, weg. Op diverse plekken zijn de stroomdraden al verwijderd. Deze week zijn de eerste masten in stukjes geknipt. De komende tijd knipt Dusseldorp gemiddeld twee masten per dag. Waar nodig zetten we bij de sloopwerkzaamheden verkeersregelaars in of worden wegen tijdelijk afgezet. Naar verwachting zijn de te slopen masten eind dit jaar allemaal verwijderd afgezien van onvoorziene (weers-)omstandigheden. Het materiaal wordt allemaal gerecycled. Een drietal masten in Doetinchem blijft staan en wordt omgebouwd naar telecommast.

Werkwegen
De komende maanden is de firma Poppink in opdracht van de bouwcombinatie Dura Vermeer-SPIE bezig met het weghalen van werkwegen en werkterreinen. Inmiddels is ongeveer tweederde van de werkwegen en terreinen al weg. Van de gebruikte materialen –folie, zand en asfaltgranulaat– wordt het meeste materiaal gerecycled.

Reageer als eerste
Meer berichten