De geheime club van Soepstad. Foto: PR
De geheime club van Soepstad. Foto: PR

Eerste Cinekid Filmfestival in filmhuis Barghse Huus

's-HEERENBERG - In de herfstvakantie barst in heel Nederland de 31ste editie van het Cinekid Festival los: het grootste film- en mediaspektakel voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Dit jaar is het festival voor het eerst in het Barghse Huus in 's-Heerenberg.

Tijdens het twee weken durende Cinekid Filmfestival kunnen kinderen en hun ouders vijf bijzondere jeugdfilms ontdekken tijdens maar liefst elf vertoningen. Tevens kan er vooraf gratis worden deelgenomen aan een interactieve workshop, zoals het maken van een hologram of een verhaallantaarn.

Jongsten
Voor de jongsten draaien de films Molly Monster (4-plus) en De kleine grijze tractor (5-plus). Molly Monster wil er dolgraag bij zijn als haar nieuwe zusje of broertje uit het ei kruipt dat mama heeft gelegd, maar dat gebeurt ver weg, achter de Wilde Heuvels. In De kleine grijze tractor beleeft stadsjongen Gavin voor het eerst een zomer op het platteland. Een zomer om nooit te vergeten, met nieuwe vrienden, gekke uitvindingen, een stout jong geitje en niet te vergeten de levende tractor Fergie.

Spanning
Paw: de reddingshond (8-plus) en De geheime club van Soepstad (8-plus) zorgen voor meer spanning en verrassingen. De jonge herdershond Paw heeft een geweldige speurneus. Zijn grootste heldendaad verricht hij bij een aardbeving. Iedereen heeft de moed al opgegeven, maar Paw niet. In De geheime club van Soepstad verandert een stadsfeest in chaos als er een gevaarlijk gif verspreid wordt waardoor volwassenen zich gaan gedragen als kinderen. De tienjarige Mari en haar vrienden hebben 48 uur om de oplossing van het raadsel te vinden.

Invisible Boy
Speciaal voor tieners draait op vrijdag 20 oktober om 19.00 uur de film Invisible Boy (10-plus). De dertienjarige Michele is verliefd op Stella, maar zij ziet hem niet staan. Dan ontdekt hij dat een Chinees superheldenpak hem écht onzichtbaar kan maken. Zo rolt hij in een ongelooflijk avontuur met gevaarlijke tegenstanders. Zal Stella hem nu wel opmerken?

Het Cinekid Filmfestival vindt plaats van 15 tot en met 26 oktober in het Barghse Huus. Kaartjes kosten 5 euro en zijn inclusief limonade en een zakje chips voor de kinderen. Voor wie niet kan kiezen: Bij drie verschillende films is het derde kaartje gratis.


www.iedereenwelcom.nl


reageer als eerste
Meer berichten