Sami Blood gaat over het leven van de bewoners van Lapland. Foto: PR
Sami Blood gaat over het leven van de bewoners van Lapland. Foto: PR

Tonio en Sami Blood in Filmhuis Didam

DIDAM - Met Tonio en Sami Blood draaien er weer twee prachtige films in Filmhuis Didam.

Tonio is de aangrijpende verfilming van de bestseller van A.F.Th. van der Heijden over het verlies van zijn zoon. De voorstelling begint vrijdag 13 oktober om 20.00 uur.
Op eerste pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies, dat hun leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Mirjam hard vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden?
De film is de winnaar van de Publieksprijs 2017 op het Festival 'Film by the Sea' in Vlissingen.

Lapland
Sami Blood is een prachtige film over authentiek leven in Lapland. Te zien op maandag 16 oktober vanaf 20.00 uur.
Een intrigerend en meeslepend verhaal over de Sami, het enige oorspronkelijke en inheemse volk dat Europa kent. De veertienjarige Elle-Marja komt uit een rendierherdersfamilie in Lapland. Blootgesteld aan de discriminatie tegen haar volk, de Sami, begint ze te dromen over een ander leven. Om haar dromen na te jagen, moet ze afstand doen van haar cultuur en de banden met haar familie doorbreken.

Filmhuis Didam is te vinden in Meulenvelden, Waverlo 2 in Didam. Meer informatie over films of het filmhuis en reserveren: www.filmhuisdidam.nl. Toegangskaarten kosten 7 euro; Vriend Van betaalt 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

reageer als eerste
Meer berichten