Brandweerlieden in het zonnetje gezet. Foto: Paul Harmelink
Brandweerlieden in het zonnetje gezet. Foto: Paul Harmelink

Hulde aan vrijwilligers brandweer

Vijf Koninklijke Onderscheidingen bij afscheid

MONTFERLAND - De jaarlijkse brandweermiddag voor de brandweerposten uit de gemeente Montferland was op zondag 8 oktober. Tijdens deze middag kregen vijf vrijwilligers een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester De Baat. Ook zijn vijf jubilarissen van de brandweerposten Bergh en Didam gehuldigd en is er van vijf vrijwilligers afscheid genomen.

Zonder de inzet van de vrijwilligers kan de brandweer niet functioneren in de gemeente Montferland. De inzet en betrokkenheid van de brandweervrijwilligers levert een onmisbare bijdrage aan de veiligheid binnen de gemeente Montferland. In het openingswoord van teamleider Incidentbestrijding Achterhoek, Gerjan Hondorp kreeg dit dan ook terecht de verdiende aandacht.

Vijf vrijwilligers, Benno Ruikes en John Giezenaar van post Bergh en Jan te Koppele, Bert Egging en Alfred Gies van post Didam, ontvingen uit handen van de burgemeester de versierselen en oorkonde behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke Onderscheiding ontvangen zij vanwege hun werk bij de vrijwillige brandweer.

De vijf jubilarissen die een oorkonde en medaille van Brandweer Nederland ontvingen zijn Gert-Jan Peters (20-jarig jubileum); Wim Strijbosch (verhinderd, 25-jarig jubileum); Gerald Bolder en Jan te Koppele (beiden 30 jaar) en John Giezenaar, voor zijn 35-jarig jubileum.

Er is zondag afscheid genomen van Benno Ruikes na ruim 28 jaar als brandweervrijwilliger, Jan te Koppele na 30 jaar, Bert Egging na 31 jaar, Alfred Gies na 34 jaar en John Giezenaar na 35 jaar.

reageer als eerste
Meer berichten