Een ritje op een ministoomtrein. Foto: PR
Een ritje op een ministoomtrein. Foto: PR

Het stoomt weer in Doetinchem

DOETINCHEM - Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum houdt op zaterdag 26 en zondag 27 augustus weer een stoomweekend. Een groot aantal stoomattracties staan opgesteld in en rond het museum aan de Stationsstraat 50 in Doetinchem.

Bijzondere stoommachines op ware grote en in miniatuur. Voor de jeugdige bezoekers rijdt er een speciale mini-stoomtrein rond het museum. Ook is er een grote treinbaan, waar kinderen hun eigen trein radiografisch kunnen besturen. Daarnaast is er een springkussen en is de stadsclown Herman aanwezig. Er zijn stoomlocomotieven op schaal, die hun rondjes draaien en tevens stoommachines die een groot Meccano reuzenrad aandrijven. Van Meccano is er een levensgroot model van de Eiffeltoren te bewonderen.
Voor kinderen is er volop gelegenheid voor het bouwen van eigen creaties met Meccano, LEGO en andere bouwmaterialen. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het stoomweekend een rondrit door Doetinchem te maken met de replica 'De Silvolde'. De Silvolde rijdt een uurdienst. Ritprijs 1 euro. De openingstijden zijn zowel zaterdag 26 als zondag 27 augustus van 10.00 tot 17.00 uur.
De toegangsprijs is voor volwassen 6 euro, kinderen 2,50 euro. De ritten met de ministoomtrein rond het museum zijn gratis.


www.ovsm-doetinchem.nl

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226853&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>