Pétanque toernooi met Kasteel Huis Bergh als decor. Foto: Marlous Velthausz        
Pétanque toernooi met Kasteel Huis Bergh als decor. Foto: Marlous Velthausz        

Internationaal balletje gooien op de Wal

62 teams bij Montferland Open Pétanque toernooi

's-Heerenberg/Zeddam – Voor de vierde keer organiseerde Pétanque club Montferland het Montferland Open toernooi. Het werd een internationaal toernooi, want teams uit verschillende plaatsen uit Duitsland en Nederland waren op zaterdag 5 augustus naar de Wal bij Kasteel Huis Bergh gekomen om hieraan deel te nemen.

Door Marlous Velthausz

Maar liefst 62 teams hadden zich ingeschreven voor het Montferland Open Pétanque toernooi doubletten. Met 31 duo's werden vier partijen gespeeld. Na de eerste twee wedstrijden werd een pauze ingelast en was er voldoende tijd om iets te eten of te drinken. Daarna werden de ploegen ingedeeld in een A- of B- poule en werd fanatiek gestreden om kampioen te worden van dit toernooi.
Ieder team mocht zijn eigen speelterrein kiezen op de Wal. Onder hen waren bekende jeu de boules-spelers zoals Mourad el Ansari van de club boul'Animo uit Dieren en Marcel van Nieuwenhuizen uit Schoonhoven. Ook de winnaars van vorig jaar, het Duitse team uit Herten, waren zaterdagmorgen al vroeg uit de veren, ze moesten er maar liefs 150 kilometer voor rijden.

"Petanque club Zeddam is een gezellige en grote club. Met zijn 110 leden is het de vierde grootste pétanque club van Oost-Nederland. De samenwerking met Huis Bergh liep dit jaar voortreffelijk. Wij zijn super blij dat we van deze gelegenheid weer gebruik kunnen maken. Een mooiere plek is er niet te vinden om zo'n toernooi te organiseren. Daarom komen diverse teams graag naar 's-Heerenberg, alleen al voor de prachtige entourage rond het kasteel," vertelt Leo Okhuijsen, een van de organisatoren, volt trots.
PC Montferland is een actieve vereniging die jaarlijks verschillende toernooien organiseert voor haar leden zoals het één euro toernooi, oliebollen- en snert toernooi, bon soir- en mid summer toernooi. In de volksmond ook wel jeu de boules genoemd.

De winnaar van poule A werd het team Henk van de Kemp en Ben Peters van Jeu de Boule Club Lingewaard. De tweede plaats was voor het team Gilles Bardeau en Dieter Deland van Tus 08 Emmerich. Lea Schoolderman en Willy Demmink van Boul'Animo Dieren legden beslag op de derde plek.
De winnaar in poule B werd het team Fred Jasper en Edmont van Heteren, gevolgd door het duo Hans van Dam en Betty Aaldering en derde werd het team Marijke Neve en Loek Neve van Anicale Cuijk.                        

Het organisatieteam toonde zich verheugd met de grote opkomst en de achttien vrijwilligers die alles voortreffelijk verzorgd hadden, werden bedankt. Volgend jaar is de eerste lustrumeditie. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom bij Pétanque club Montferland, Gildepad 3 in Zeddam en zij mogen eerst drie keer gratis meespelen.


pcmontferland.nl                                

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226853&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>