Cultuurfonds deelt ruim drie ton uit in tweede kwartaal

REGIO - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft aan 98 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van 314.368 EURO toegekend. Enkele toekenningen zijn gedaan uit CultuurFondsen op Naam.

De toegekende bijdragen zijn garanties. De afrekening gebeurt achteraf; het fonds draagt namelijk alleen bij in tekorten. Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuur. Voor meer informatie kunnen belangstellenden zich wenden tot de website www.cultuurfonds.nl of het bureau van de afdeling Gelderland: (026) 359 8635.

In de Achterhoek gingen er bijdragen naar de volgende projecten.
Dinxperlo: Christelijk Fanfarekorps Psalm 150 krijgt 4.000 euro voor het educatieproject Muziekimpuls.
Eibergen: de Protestanse gemeente Eibergen/Rekken krijgt 5.000 euro voor de aankoop van lichtapparatuur.
Gelselaar: muziekvereniging Excelsior uit Gelselaar krijgt 3.863 euro voor de aankoop van instrumenten.
Doetinchem: Stichting Openbaar Vervoer Museum Doetinchem krijgt 5.000 euro voor een educatieproject. De stichting Sky Motion krijgt 4.500 euro voor de dansproductie Inner Worlds. Srichting Kick uit Doetinchem krijgt een bijdrage van 2.500 euro voor het literaire festival Taalstaaltjes, dat plaatsvindt in de DRU Cultuurfabriek. Het Kleine Holte Koor uit Doetinchem krijgt 1.000 euro voor een Mondriaantheaterconcert in Winterswijk.
Gaanderen: Het Symfonisch Blaasorkest uit Gaanderen krijgt 1.500 euro voor een Movie Night Concert in Ulft.
Didam: Stichting Welcom in Didam krijgt 2.000 euro voor de manifestatie Jong en Belegen in Montferland.
Voorst: de stichting Openluchttheater Engbergen krijgt 2.500 euro voor aankoop van inrichting.
Terborg: de stichting Global Development Africa uit Terborg krijgt 2.688 euro voor de aankoop van instrumenten en kleding voor de Itsitso Tambour Group.
Ulft: de stichting SSP-HAL in Ulft krijgt 4.450 euro voor aankoop van expositiematerialen.
Netterden: muziekvereniging Concordia uit Netterden krijgt 2.726 euro voor de aankoop van instrumenten.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226853&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>