Stadsmuseum Bergh opent eindelijk haar deuren

's-HEERENBERG - Stadsmuseum Bergh, aan de Marktstraat 3, draait overuren. Niet omdat het al zoveel bezoekers trekt, maar om het Joannes van Esserenhuis om te toveren tot een echt Stadsmuseum. Samen met het bestuur en een aantal vrijwilligers zijn ze druk in de weer om de laatste puntjes op de i te zetten.

Door Marlous Velthausz

"Maar het gaat uiteindelijk lukken", vertelt de enthousiaste Marianne Verbeek, bestuursvertegenwoordiger van de Heemkundekring Bergh. Vrijdag 7 juli wordt de officiële opening verricht door de commissaris van de Koning van de provincie Gelderland Clemens Cornielje. 's-Heerenberg is dan een Stadsmuseum rijker.

Wie nieuwsgierig is en alvast wil komen kijken hoe het geworden is, is welkom op zaterdag 8 juli of zondag 9 juli. Men kan dan alvast een kijkje komen nemen in het museum. In het Stadsmuseum wordt een film gedraaid over de geschiedenis van 's-Heerenberg en de historie van Montferland. Ook kan men er kennis maken met het ware verhaal van Mechteld ten Ham en de heksenvervolging. Het Broederschap Sint Antoniusgilde uit 's-Heerenberg geeft uitleg over het Gilde, oude tradities en toont haar cultuurhistorie. Voor het publiek worden enkele stadswandelingen georganiseerd.

Ter gelegenheid van dit feestelijke weekend zijn er ook diverse kinderactiviteiten gepland met onder andere een kleurplatenwedstrijd. Er liggen drie verschillende kleurplaten klaar die zijn onderverdeeld in leeftijdscategorieën. Kinderen mogen de kleurplaat in het Stadsmuseum kleuren of mee naar huis nemen. Maar doe je best, want de winnaar van de kleurplatenwedstrijd wordt zaterdag 22 juli op de Facebookpagina van het Stadsmuseum Bergh bekend gemaakt.

Het Stadsmuseum Bergh draait volledig op vrijwilligers, zowel bestuur als medewerkers. Daarom is het bestuur van het Stadsmuseum Bergh erg content met de vele vrijwilligers die zich al hebben aangemeld voor zowel het klussen en voor baliewerkzaamheden.

Speciaal voor de opening van het Stadsmuseum zijn de openingstijden op zaterdag 8 juli en zondag 9 juli doorlopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf dinsdag 11 juli tot en met september zijn de openingstijden op dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 12.30 uur en 's middags 14.00 uur tot 17.00 uur. Maandag is het rustdag. De toegangsprijzen zijn vanaf 18 jaar 2 euro, en voor kinderen tot en met 17 jaar 1 euro.


Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226853&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>