Maestro Lodewijk Reijers. Foto: Marjan Rosendahl
Maestro Lodewijk Reijers. Foto: Marjan Rosendahl

Vijftig jaar 'De Korenbloem' en 'Ons Dorp Live' succes

BEEK - Het bruiste van de activiteiten rond het dorpsplein van Beek. Vanaf half tien gingen er diverse wedstrijden van het NK Wielrennen over de Sintjansgildestraat. 's Middags konden mensen de familie Soeter feliciteren met hun 50-jarig jubileum en als derde generatie eigenaar van de golfbaan zijn geworden. Muziekvereniging Volharding maakte het feestje compleet met 'Ons Dorp Live'.

De leden van muziekvereniging Volharding waren de vrijdag en de zaterdag al vroeg uit de veren om het feestterrein in te richten. Het was een race tegen de klok want vanaf negen uur waren alle aanvoerwegen in verband met het NK Wielrennen afgesloten. Terwijl er nog volop aan het podium werd gewerkt begon het feest voor de familie Soeter.
Vanaf 14.00 uur werden de bezoekers en genodigden door cartoonist en muzikant Erwin Hogeboom hartelijk ontvangen. De leden van Volharding hebben deze middag de taken van de familie Soeter uit handen genomen zodat zij ook echt van het feest konden genieten.

Na een korte pauze ging de poort open voor het avondprogramma 'Ons Dorp Live'. Met optredens van de Percussiegroep en Harmonie van Volharding, dansvereniging Let's Dance, gymnastiekvereniging 't Peeske, Danspaar Mila Moerkes & Jimmy Wynbergen en het ROOM met als rode draad de Beekse versie van het succesvolle tv-programma Maestro was het een schitterende avond.

De drie Maestro's Lodewijk Reijers, Doriët Rosendaal-Hermsen en Tonny Schiphorst dirigeerde het orkest tot een ongekende muzikale hoogte. De jury beoordeelde deze drie prominente dorpsfiguren op techniek, ritmegevoel en amusement. Alle maestro-leden hadden hun kwaliteiten en hebben alle drie een prachtige award uit handen van presentator Gert Jan Engelen mogen ontvangen. Mario Jansen had speciaal voor de percussiegroep een stuk met golf sticks geschreven. De jongens kwamen uitgedost in eigen gemaakte kleding spectaculair op, zelfs Tiger Woods was erbij. Op ritme van het slagwerk maakten ze er een geweldige show van.
Met het laatste toepasselijk nummer 'De Giro Gelderlandmars' kwamen alle Beekse en Loerbeekse artiesten nog één keer het podium op om een oorverdovend applaus in ontvangst te nemen. Dj Deprado nam het van Volharding over en tot in de kleine uurtjes konden de voetjes van de vloer.

Een van de bezoekers liet zich ontvallen: "Ik heb zo genoten van deze avond. Ik had niet verwacht dat dit concert zo groots was opgezet. Complimenten voor de organisatie en volgend jaar weer? Als inwoner van Beek of Loerbeek mag je hier toch ontzettend trots op zijn." Gerard Braam: "Ik ben er van overtuigd dat Hein en Liesbeth Soeter van boven hebben meegekeken en enorm trots zijn dat hun wens toch is uitgekomen."

Meer berichten