Huldiging één van de jeugdige winnaars Van Raam Ronde van Varsseveld. Foto: PR
Huldiging één van de jeugdige winnaars Van Raam Ronde van Varsseveld. Foto: PR

Van Raam Ronde Varsseveld staat op de kaart

VARSSEVELD – Statistisch gezien zou het tijdens de Van Raam Ronde van Varsseveld dit jaar toch eens droog en zonnig moeten zijn. De eerste drie koersjaren werd er vaak gefietst onder natte omstandigheden. Zaterdag 24 juni is de vierde editie. Een gesprek met voorzitter Joost Arentsen en secretaris Gerjo Berentschot over het verleden, maar vooral over de toekomst van de ronde en de stand van de organisatie tot dusver.

Door Reinier Kroesen

De eerste drie edities had de Ronde te kampen met onstuimige weersomstandigheden. Nooit bevorderlijk voor een buitenevenement. Joost Arentsen: "Slecht weer - lees regen – heeft altijd invloed op het koersverloop. Renners worden voorzichtiger waardoor de snelheid in de bochten lager is. Ook het aantal afmeldingen is dan groter. Ik denk niet dat de stemming en de opkomst van het publiek er heel erg onder geleden heeft, die is hier altijd erg goed. Maar, een stralende avond zal zeker nog meer bezoekers trekken. Het programma is sinds vorig jaar bewust al wat ingekort, zodat het voor de belangstellenden niet te lang is en ze de hele avond kunnen blijven. Dat werkte vorig jaar goed. Na afloop van de koers is er 's avonds in Café De Olde Mölle weer een gezellig feest. De eigenaar zorgt voor een band die live muziek speelt, meer als achtergrond. Vorig jaar was dat een groot succes, het café puilde uit. We hebben daar veel positieve reacties op gehad. We hebben geen grootse ambities wat betreft De Ronde Van Varsseveld. Het doel was en is 'reuring' in het dorp te brengen en een evenement voor de Varssevelders en andere geïnteresseerden te organiseren. Dat hebben we de afgelopen jaren neergezet en daar gaan we dus mee verder. Er zullen vast nog wat wijzigingen in de wedstrijdcategorieën doorgevoerd worden, maar op hoofdlijnen staat het nu wat ons betreft. We hebben niet het streven om er een profronde of iets dergelijks van te maken."
gemeente Oude IJsselstreek heeft al langer het streven om Varsseveld als sportdorp in de markt te zetten. Er zijn goede sportvoorzieningen en sportevenementen als bijvoorbeeld de Kramp Run en de wielerronde. Daarnaast koestert het dorp zijn internationaal bekende sportmensen Guus Hiddink en Robert Gesink. Gerjo Berentschot: "Die laatste is nog altijd onze ambassadeur, maar vervult geen actieve rol meer. In de beginjaren promootte hij ons nog actief. Robert woont tegenwoordig in Spanje dus is het lastig met hem nog iets te organiseren. De animo voor de Ronde blijkt groot, ook onder de jeugd. De afgelopen jaren ging ik met een ploegleiderswagen de basisscholen af om reclame te maken. Dit jaar niet meer, de meeste kinderen kennen het verhaal. De inschrijvingen lopen goed. De amateur-/sportklasse en de junioren categorie zit zelfs al vol. Wat betreft de StriderCup (loopfietsenrace), Dikke Banden Race en Recreantentocht kan het ons (bijna) nooit te veel zijn. Men kan zich voor die laatste categorieën ook nog op de wedstrijddag zelf inschrijven. De diverse wedstrijden beginnen op 24 juni om 17.45 uur."

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226853&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>