Een impressie van het Natuurtheater vanaf de trap. Foto: PR
Een impressie van het Natuurtheater vanaf de trap. Foto: PR

Plek om activiteiten te organiseren en samen te komen

Feestelijke opening Natuurtheater Zeddam

ZEDDAM - Het nieuwe natuurtheater aan het Gildepad in Zeddam, lokaal bekend als 't Zandgat, wordt zondag 2 juli geopend.

Tijdens de feestelijke opening kunnen belangstellenden kennismaken met het nieuwe theater. Vanaf 14.00 uur is het theater geopend en om 14.30 uur start het officiële programma. Schutterij St. Johannes, Harmonie en Drumband KNA,
Majorettevereniging, Koor Weerklank, Toneelvereniging Spontaan, Dansschool Dancin en Dweilorkest
Ut Natte Mondstuk werken mee aan het openingsprogramma. Scouting Zeddam en Floris Fassin (goochelaar) zorgen tussendoor voor vermaak van zowel de jonge als oudere gasten.
Vanaf 17.00 uur is er een gezellig samenzijn met de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nuttigen.

Ontmoetingsplek
Initiatiefnemer van het openluchttheater is Stichting Natuurtheater Zeddam. In totaal zijn er tweehonderd zitplaatsen gerealiseerd. Het natuurtheater moet vooral dienst doen als actieve dorps- en ontmoetingsplek. Een plek waar Zeddammers trots op zijn, een mooie plek om activiteiten te organiseren en samen te komen. De nadruk komt voorlopig minder te liggen op het programmeren van gezelschappen en artiesten uit het (semi-)professionele circuit. Voorbeelden van activiteiten die in het natuurtheater kunnen plaatsvinden zijn plaatselijke en regionale toneeluitvoeringen en openluchtspelen, kerkdiensten, lokale muzikale uitvoeringen, kindervoorstellingen, openluchtfilms en sportieve wedstrijden.
Het theater kan ook gehuurd worden als pleister- of picknickplaats om even tot rust te komen na een stevige wandeling in de omgeving en te genieten van de natuurlijke omgeving, als start- of eindpunt van een familiedag of als locatie voor een kinderfeestje. Het theater als trefpunt.

Uitzicht
Het te realiseren theater maakt op deze plek deel uit van een groter geheel. In dit gebied bevinden zich de museumboerderij het Gildekoat, de oudste molen van Nederland: de grafelijke Torenmolen, een nog werkende rosmolen en een schapenwei met zitbanken om van het uitzicht te genieten.
Onder in het 'gat' liggen onder andere de schietbaan, petanque- en tennisbanen. Tegen de flanken van de zuidelijke helling is het beoogde theater gepland. De tribune maakt deel uit van de natuurlijke omgeving, de locatie is door de aanwezigheid van eerder genoemde voorzieningen, aantrekkelijk om te bezoeken.

Ontwerp
Het natuurtheater is aan de zuidzijde van het Zandgat in Zeddam gerealiseerd. Er is gebruik gemaakt van de aanwezige natuurlijke helling. De zuidkant in het Zandgat is de kant waar het Gildepad omlaag loopt in het zandgat. In eerste instantie zijn er alleen bankjes geplaatst. De plaatsing van de bankjes is afgestemd op het aanwezige groen. Grote bomen zijn gespaard en daardoor is er een knusse sfeer ontstaan. De bankjes blijven permanent staan. Het podium wordt flexibel en kan worden aangepast aan het type evenement.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226853&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>