Peuteropvang 't Brummeltje blijft open

BRAAMT - Peuteropvang 't Brummeltje in De Boomgaard in Braamt blijft open. Na een onzekere periode met dreiging van sluiting door onvoldoende aanmeldingen, zijn er nu toch voldoende aanmeldingen om de peuteropvang in Braamt voorlopig veilig te stellen, zo meldt Humanitas is een persbericht.

In een brief van 18 mei aan de ouders/verzorgers van de Braamtse peuteropvang meldde 't Brummeltje nog dat vanwege de terugloop van het aantal peuters helaas per einde van dit schooljaar te moeten stoppen met peuteropvang in Braamt.
Er zijn voldoende kinderen in het dorp, alleen waren zij niet aangemeld. Door de inzet van ouders, gemeente, school en medewerkers van Humanitas Kinderopvang is er hard gewerkt aan het besef bij de ouders van de meerwaarde van peuteropvang.
De ouderavond op 1 juni heeft geleid tot een gezamenlijke inzet en betrokkenheid van de ouders, gemeente en de medewerkers voor het behoud van 't Brummeltje en de aanmelding van een zestal peuters die na de zomervakantie gaan starten bij de peuteropvang. Dit betekent dat er voorlopig een peuteropvangvoorziening in Braamt voor handen blijft. Ook wordt de komende tijd samen met de ouders en de gemeente gekeken naar de mogelijkheden van een peuterontwikkelingsaanbod voor alle peuters van Braamt.
In de komende periode gaat een werkgroep, waarin ook ouders zitting hebben, zich beraden over de toekomstmogelijkheden van de peuteropvang. Op deze manier wordt er actief meegedacht op welke wijze de toekomst van 't Brummeltje veilig kan worden gesteld.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226853&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>