De uitreiking van de CH-ring 2017  Ben Ratelband, Ton Reuver en Gerrit Roemaat van Manege Zandewierde (vlnr). Foto: Carlo Stevering Fotografie
De uitreiking van de CH-ring 2017  Ben Ratelband, Ton Reuver en Gerrit Roemaat van Manege Zandewierde (vlnr). Foto: Carlo Stevering Fotografie

CH-ring 2017 voor Manege Zandewierde

DOETINCHEM - De Stichting Manege Zandewierde in Nieuw-Wehl is onderscheiden met de Cor Huntelaar Ring 2017 van voetbalclub De Graafschap. Zandewierde biedt met behulp van paarden en pony's recreatieve sport, ontspanning en therapie aan mensen met een beperking.

De CH-ring gaat sinds tien jaar naar een persoon of organisatie die zich maatschappelijk verdienstelijk maakt in de Achterhoek en Liemers. De CH-ring 2017, die is ingesteld ter nagedachtenis aan Graafschapper Cor Huntelaar, werd donderdag uitgereikt tijdens de jaarlijkse De Graafschap Haringparty bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.

Volgens de jury is de Stichting Manege Zandewierde al vijftig jaar een toonbeeld van daadwerkelijke aandacht voor de medemens. Een initiatief waarin ruim zeventig enthousiaste en getrainde vrijwilligers en een klein aantal professionele instructeurs nauw samenwerken. Zij bieden ontspanning, plezier en therapie aan mensen met een lichamelijke, zintuiglijke, verstandelijke of meervoudige beperking.
De manege biedt zes dagen per week een reeks activiteiten. De ruim tweehonderd deelnemers uit Achterhoek en Liemers kunnen er binnen of buiten, veilig en vertrouwd, rijden op paard of pony. Of paarden mennen vanaf een koets die speciaal voor rolstoelers is ontwikkeld. Bijzonder is het huifbed-rijden dat mensen met een ernstige beperking ontspanning, plezier en verrassende therapie biedt. Liggend op de rug van twee naast elkaar lopende paarden worden opvallende resultaten geboekt. Naast de dagelijkse activiteiten worden op Zandewierde jaarlijks wedstrijden en zomerkampen gehouden.
Volgens de jury van de CH-ring, die bestaat uit Dirk Jan Huntelaar, Huub Kerkhoffs en Willem Marks, levert Manege Zandewierde al vijftig jaar enthousiast een belangeloze bijdrage aan het verbeteren van de regionale samenleving.
Tijdens de Haringparty werd een vaatje nieuwe haring verloot. De opbrengst van die verloting (2.230 euro totaalbedrag) is voor de Stichting Manege Zandewierde.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226853&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>