Volgens de organisatie leent het terrein bij Kasteel Vorden zich uitstekend voor het festival. Foto: PR 
Volgens de organisatie leent het terrein bij Kasteel Vorden zich uitstekend voor het festival. Foto: PR 

Mañana Mañana festival krijgt vorm

VORDEN – Festivalterreinen worden normaliter veelal afgezet met zwarte afzethekken. Maar de aaneenschakeling van de afzethekken voor het festival Mañana Mañana is een groot bont gekleurd spektakel. En dat maakt het festival rondom Kasteel Vorden bij voorbaat al uniek. Duizenden bezoekers zijn er het komende weekend te verwachten. Met 8500 bezoekers is de zaterdag inmiddels uitverkocht.

Door Jan Hendriksen

Donderdagavond gaat het vierdaagse festijn van start. Dan maakt de organiserende Feestfabriek uit Hengelo (G) naar goede Achterhoekse gewoonte met de Vordense 'naobers' buurt. Alle inwoners van de oude gemeente Vorden hebben namelijk gratis toegang. Wie nog geen uitnodiging heeft gehad, kan zich melden bij de organisatie. Ook de deelnemers aan de vijftigste Vordense Avondwandelvierdaagse worden er met open armen ontvangen.
Als we maandagmorgen samen met coördinator leveranciers Jeroen Brummelman van de Feestfabriek een kijkje willen nemen op het festivalterrein, komt hij op zijn fiets vanaf de Vordensebosweg aangereden. Een aantal leden van Harmonie Vorden is in overleg met een van de andere medewerkers van de 'fabriek'. De muzikanten verrichten al wat hand- en spandiensten en zullen in de komende dagen actief zijn als parkeerwachters. Als we vanaf de Vordensebosweg de achterzijde het festivalterrein betreden, glimt 'de Brummel', zoals hij door zijn collega's wordt genoemd al van oor tot oor. "Hier zie je direct al een van de mooiste podia: de Veranda." Links en rechts van de laan naar het kasteel is het terrein al met de nodige voorzieningen zoals podiums en bars ingericht. Medewerkers van Water Techniek op Locatie (WTL) uit het Brabantse Mariahout zijn druk in de weer om onder de brug van de Baakse Beek een afvoerleiding te leggen voor de sanitaire afvoer. En dat kost enige moeite. Voor een van de medewerkers levert dat zelfs natte voeten op. Inmiddels wandelen we met 'de Brummel' naar de oprijlaan van het kasteel die toegang biedt tot het festivalterrein.

"De grote toegangsboog wordt morgen geplaatst. En links komt het speelbos voor de blagen", vertelt Jeroen Brummelman. De 'container' nabij de reguliere parkeerplaats van het kasteel, die enkele maanden geleden voor de nodige beroering onder de Vordense bevolking zorgde, is met grote groene legernetten gecamoufleerd en iets verplaatst. Een grote vrachtcombinatie voert inmiddels de totempalen aan die voor het hoofdpodium zijn bestemd.

Oase 
Via het bruggetje wandelen we richting het bosperceel grenzend aan de Schuttestraat waar de Oase zal worden ingericht. Maar liefst zestien hottubs zullen hier een plek krijgen. "Lekker met een biertje, wijntje of fris in de hand relaxen met één of twee vrienden in een op hout gestookte hottub. Genieten van de omgeving en wat muzikale klanken terwijl je dobbert in een lekker warm watertje", zo zegt Brummelman terwijl een leverancier van fietsenstallingen via de centrale meldpost zich bij hem meldt.

Vissen 
"En morgen krijgen we ook nog een heel speciale levering. Zie je dat bordje staan?", vraagt hij wijzend op een bordje. 'Verboden om te zwemmen' staat er. "Dat geldt niet voor de honderden forellen die dinsdag in de gracht van het kasteel worden uitgezet", zo verklaart 'De Brummel'. Ook bij Kasteel Vorden is het water net zoals bij de vorige locatie in Hummelo geschikt bevonden voor deze vissen. Langs de Mañana waterkant kan men dus weer fijn hengelen, waarna de vis wordt bereid op de barbecue. Brummelman: "En mocht het niet helemaal lukken daar langs de waterkant. Dan kan men ook de helden van Forellenvijver Breukink uit Steenderen even aanschieten voor wat hulp."

120 optredens 
Mañana Mañana telt acht verschillende podia waarop, bij elkaar opgeteld gedurende het festivalweekend, circa 120 optredens gegeven worden. De genres lopen uiteen van klassiek tot punkrock en van electropop tot blues. Op Mañana Mañana ontdekt men de krenten uit de pap van de (inter)nationale muziekscene, bijzonder theater, nieuwe en verrassende muziek van 'upcoming' bands en kan men genieten van heerlijk eten en drinken. Daarnaast zijn er verspreid over het festivalterrein nog tal van andere activiteiten te doen voor (oudere) jongeren en kinderen.

Relaxt 
Mañana Mañana wordt als het meest relaxte festivals van Nederland omschreven en wordt door de Feestfabriek georganiseerd in samenwerking met de eigenaresse van Kasteel Vorden en Geldersch Landschap & Kasteelen. Mañana Mañana groeide in Hummelo in vier jaar uit tot een prachtig feest van stoere rockers, oude hippies, leuke meiden, gezinnen en goed volk uit de buurt. Die geweldige 'vibe' wil Mañana Mañana in Vorden vasthouden. De locatie rondom Kasteel Vorden lijkt daarvoor uitstekend geschikt. 'De Brummel', is als hij naar een nieuwe leverancier wordt geroepen, daarvan bij voorbaat al van overtuigd.

www.mananamanana.eu

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226853&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>