Het Ulfts Mannenkoor in concert. Foto: Ton Smilde
Het Ulfts Mannenkoor in concert. Foto: Ton Smilde

Zestigjarig Ulfts Mannenkoor concerteert tijdens muziekfestival

ULFT - Dit jaar viert het Ulfts Mannenkoor koor zijn zestigjarig jubileum en doet dat door onder andere diverse kerkdiensten in de regio op te luisteren en een aantal bijzondere concerten te geven.

Indrukwekkend was op 26 maart het Russisch-Slavisch concert. Op 17 juni geeft het UMk een concert in Italiaanse sferen. Aan dit concert wordt meegewerkt door het Oost-Gelders Symfonie Orkest onder leiding van Alexander Geluk. Het vindt plaats in de SSP Hal bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft en wel in het kader van het Oude IJsselstreek Muziekfestival. Aanvang is om 20.00 uur, de toegang is gratis.
Door de jaren is het repertoire van het UMk enorm uitgebreid en zingt men inmiddels in zeventien talen. Het koor heeft met vele prominente solisten gezongen waaronder Marco Bakker, Ernst Daniël Smid en Lee Towers. Bijzonder waren de concert-tournees met Ivan Rebroff en de popgroep Normaal. In 2016 stond het Ulfts Mannenkoor op het podium van het grootste festival van Nederland, de Zwarte Cross.
Het UMk heeft een aantal uitstekende solisten in eigen gelederen. Het koor kent vier stemsoorten. Dankzij gedisciplineerde repetities, een goede begeleiding door een zangpedagoge en koorscholing zingt het koor op een hoog niveau.
Het Ulfts Mannenkoor ondergaat dit jaar een wisseling van dirigent. Sinds 1984 staat het koor onder leiding van Piet van der Sanden die ook arrangementen voor het koor maakte. Harmen Cnossen neemt dit jaar het stokje over. Cnossen, landelijk vooral bekend als dirigent van de Marinierskapel, heeft jarenlange ervaring met koren. Henk Bennink is de vaste pianist/organist van het koor en sinds 2016 is Debby Wissing de presentatrice.


www.ulftsmannenkoor.nl


Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226853&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=montferlandnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=594,694,703,704" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>