De Afvalbrigade in Beek en Loerbeek is van start gegaan. Foto: Jeroen van der Vos
De Afvalbrigade in Beek en Loerbeek is van start gegaan. Foto: Jeroen van der Vos

Afvalbrigade Beek van start

BEEK - Vijftien gemotiveerde vrijwilligers stonden zaterdag bij de Dèèl in Beek-Loerbeek te trappelen om de handen eens flink uit de mouwen te steken. Een groot deel van Loerbeek is ontdaan van zwerfafval. "We hebben zo'n vijftien zakken vol verzameld", aldus René Derksen, een van de initiatiefnemers voor de Afvalbrigade. "Dit krijgt zeker nog een vervolg."

Door Jeroen van der Vos

Dominique Schön komt de eer toe om genoemd te worden als de persoon die de eerste aanzet heeft gegeven voor het opzetten van de Afvalbrigade. Samen met Derksen heeft zij, in navolging van onder andere Kilder, de gemeente benaderd voor hulp bij het schoonmaken van de omgeving. Wethouder Walter Gerritsen was dan ook aanwezig om bij deze eerste actiedag alle benodigdheden officieel te overhandigen.
'Knijpers, handschoenen en afvalzakken. Alles wat we nodig hebben om het hier schoon te maken is beschikbaar gesteld.' Derksen voegt daar aan toe: "En het afvoer wordt ook door de gemeente geregeld. Er waren al een paar mensen die meenden alles in hun eigen afvalbak te moeten storten." Een speciaal woord van dank wil Derksen geven aan Stichting Landschapsbeheer Gelderland in de persoon van projectleider Derk Huizinga. "Vooral door de begeleiding van hem is dit alles mogelijk geworden."
Het succes smaakt naar meer. "We hebben een zwerfafval-app ontwikkeld en we hopen regelmatig deze actiedagen te kunnen organiseren. Elke keer doen wij dan een ander deel van Beek en Loerbeek aan", onthult Derksen. "We hebben vandaag al een paar spontane aanmeldingen gekregen, maar meer vrijwilligers kunnen er altijd nog bij."
Als contactpersonen zijn Derksen (06-10116966) en Schön (06-23334320) hiervoor bereikbaar.

Meer berichten