DVC-trainer Dave de Jong wil zondag niet opnieuw met lege handen staan

  Achterhoek Auto
Trainer van DVC'26 Dave de Jong. Foto: John van der Kamp
Trainer van DVC'26 Dave de Jong. Foto: John van der Kamp

DIDAM – Daags na de verloren wedstrijd tegen SDOUC heeft DVC'26 trainer Dave de Jong zich nog niet over de nederlaag heen kunnen zetten. Na de gelijkmaker van zijn aanvaller Marciano van de Berg leek het erop dat het duel op Sportpark de IJsselweide in een gelijkspel zou gaan eindigen. Na het laatste fluitsignaal stond De Jong echter met lege handen en baalde hij als een stekker van de late tegentreffer en de gemiste kans die zijn team kreeg om in blessuretijd alsnog de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Door John van der Kamp

Nu zal de club uit Didam de eerste punten van dit nieuwe jaar in de eerstvolgende drie thuiswedstrijden moeten halen, want DVC'26 is afgezakt naar een plaats van de ranglijst waar men aan het einde van het seizoen beslist niet wil staan. Zondag wacht de confrontatie thuis tegen sc Varsseveld en zal de in elk geval in Didamse ogen onterechte nederlaag in Ulft rechtgezet moeten worden.
"Na de gelijkmaker afgelopen zondag kregen wij ook kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. De creativiteit is er wel, maar de eindpass moet goed zijn, die bal moet erin. We waren even na de rust door een mooie vrije trap van Marciano op gelijke hoogte gekomen, maar we kwamen beetje ongelukkig, vlak voor het einde, op 'n 2-1 achterstand te staan. In blessuretijd kregen we een identieke vrije trap als bij de gelijkmaker. Dezelfde speler neemt hem en schiet de bal via de lat over het doel", vertelt de DVC'26-trainer, die van mening is dat zijn team minimaal recht had op een puntje en van een neutrale toeschouwer hierin bijval kreeg.
Zondag wacht de eerste van drie achtereenvolgende thuiswedstrijden, die voor DVC'26 op het programma staan. "We krijgen nu eerst Varsseveld en na het carnavalsweekend mede-koploper Spero en dan Leones. In Varsseveld wonnen we met 1-0, Geert van de Rijdt kopte de bal uit een vrije trap binnen. Dat was een fysieke wedstrijd, veel power, dat verwacht ik zondag ook wel. Varsseveld zocht met lange ballen de zestien op. Twee ballen werden van de lijn gehaald bij hun, maar het had ook zomaar 1-1 kunnen worden. Een gelijkopgaande wedstrijd die we winnend wisten af te sluiten. Zondag zal het een soortgelijke wedstrijd worden, maar nu wel op kunstgras. Ik denk dat Varsseveld dit ook wel ligt, zij hebben de selectie ervoor. De bal rolt beter, het zal nu een meer 'voetballende' wedstrijd worden", verwacht De Jong van het duel, dat om 14.00 uur begint op Sportpark De Nevelhorst.
Vorig seizoen in de derde klasse C scoorde de club uit Didam maar liefst 71 keer. Dit seizoen staat de teller op slechts veertien treffers, waarvoor Sven Udink, Geert van de Rijdt en Marciano van de Berg meestal verantwoordelijk zijn. "Vorig jaar waren we de best scorende team van de competitie en nu stagneert het. Toen had ik ook Niels Hendriksen erbij. Die is nu aan het revalideren van een rug-kwetsuur. Ik kon hem maar 20 minuten tot een half uurtje brengen per wedstrijd, maar hij scoorde wel en maakte er een stuk of veertien, die mis je dan toch wel", vertelt Dave de Jong, die met zijn team overigens voortreffelijk van start ging dit seizoen. "De eerste wedstrijd van de competitie die je dan wint en vervolgens ook nog thuis van Concordia wint, dus twee gespeeld zes punten, een fantastische start, maar het vervolg was een stuk minder."

DVC'26 wist uit de laatste vier wedstrijden geen enkel punt te sprokkelen. Toch ziet Dave de Jong zijn selectie stappen aan het maken is. "Wij zijn de promovendus en alles is nieuw, het niveau, de tegenstanders. Ondanks het verlies zondag hebben we een goede prestatie neergelegd. We hebben volwassen gespeeld, voor elkaar en met elkaar. Ik geloof erin dat dit team het recht kan zetten. Iedere week wordt er strijd en passie verwacht, je kunt en je mag niet verzaken en zeker ook niet ondermaats presteren. Je moet gretig zijn om wedstrijden te willen winnen", is de visie van de Doetinchemmer die sinds de zomer van 2015 hoofdtrainer is van DVC`26. "We moeten het nu laten zien in de resterende wedstrijden."

Meer berichten